space DEHN - Magyarország DEHN
space
  KEZDŐLAP KAPCSOLAT/PARTNEREK space ADATVÉDELMI NYILATKOZAT space OLDALTÉRKÉP

DEHN - Magyarország

Hogyan védjük meg otthonunkat?

Ahhoz, hogy az épületünket, és ezen belül villamos berendezéseinket megvédjük a villámcsapás káros következményeitől, - beleértve a villám másodlagos hatásait is - három dolog szükséges:

 

go Hogyan működik mindez...

Minden esetre a legjobb javaslatunk:
Villám és túlfeszültség védelem ... a DEHN biztonságával!

 

3. Túlfeszültség - védelem

Az épületen belül létesített többlépcsős védelem, melyet a védendő berendezések tápellátó és jelvezeték nyomvonalain és bemenetén kell beépíteni. A túlfeszültség - védelem hatásos védelmet nyújt a különböző kapcsolási túlfeszültségekkel szemben is.
EMC követelményeknek megfelelő túlfeszültség - védelem a többlépcsős védelem utolsó tagja. Az EMC szabványokban ( MSZ EN 61 000 ) meghatározott feszültség határértékek alá korlátozza a feszültségeket, és amelyet mindig közvetlenül a védendő berendezés ( TV, Rádió, HI - FI, Számítógép, ) bemenetein kell beépíteni.

Fentiekből látható, hogy a szabványos védőkészülékek fokozatai egyre csökkenő, egyre alacsonyabb határértékek alá korlátozzák a túlfeszültségeket. Ahhoz, hogy egy valóban megbízható jó túlfeszültségvédelmet építhessünk fel, a tervezésnél az összes tényezőt figyelembe kell venni! Csak finomvédelem beépítése nem elegendő, mert a finomvédelmi készülékek csak az előző fokozatokon áthatolt maradék impulzusok levezetésére, és az EMC határértékek alá korlátozására képesek!

Javaslat:

Építsen be finom túlfeszültség - védő készülékeket a TV, HI- FI, Rádió, számítógép, ISDN vonal stb védelmére!