Planning - Planung
DEHNconcept

Mérnöki "know-how" a projektjei számára

Támaszkodjon tapasztalatainkra! Szakembereink segíteni  fogják a villámvédelmi és földelési intézkedések tervezésében. Az IEC / MSZ EN 62305 szerinti teljes koncepció a következőket tartalmazza:

 • Meglévő épületek 3D lézer szkennelése
 • 3D / 2D rajzok
 • szerelési részletek
 • a biztonsági távolság kiszámítása
 • részletes leírások
 • pályázati dokumentáció
 • anyag költségvetés
 • anyaglista (opcionális)

Természetesen a tervezési dokumentumokat „nyitott” fájl formátumban (dxf / dwg) is megadjuk, így felhasználhatja azokat saját dokumentáció készítésére. Szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel az ipar és az országspecifikus követelmények teljesítése érdekében. Ezért a projekt megbeszélések és helyszíni felmérések szolgáltatásunk fontos részét képezik.

 • 3D planning
  Villámvédelmi rendszer 3D-s koncepciója
 • Positionierung Fangeinrichtung
  Felfogó csúcsok elhelyezkedése

A DEHNconcept a villámvédelmi intézkedéseket vizuálisan ábrázolja. Ez megkönnyíti ezen intézkedések integrálását az épület építészetébe.

Kockázatelemzés

Szolgáltatásunk magában foglalja az IEC / MSZ EN 62305-2 szabvány szerinti kockázatelemzést: Villámvédelem - 2. rész: Kockázatkezelés.

Négy kategória létezik:

R1 kockázat: Az emberi élet elvesztése
R2 kockázat: A közszolgáltatás elvesztése
R3 kockázat: A kulturális örökség elvesztése
R4 kockázat: Gazdasági érték elvesztése
Egy vagy több kockázat releváns lehet egy épületnél. A kockázatelemzés alapján kidolgozunk egy hatékony, korszerű villámvédelmi koncepciót.

A megfelelő koncepció az Ön építményére

A DEHNconcept díjköteles. Örömmel készítünk egyedi ajánlatot a projektjére. Csak használja az alábbi linket az űrlap megnyitásához, majd töltse ki és küldje el nekünk.

Projekt referenciák

Több mint egy évtizede villám- és túlfeszültség-védelmi megoldásokat terveztünk különböző projektekhez és iparágakhoz. Az alábbiakban talál néhány példát ügyfélprojekteinkre. Ha további információra van szüksége, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Solarpark Griechenland

Görögország, szabadonálló napelemes rendszer

A szabadonálló fotovoltaikus rendszerek költségigényes rendszerek. A beruházás jó megtérülésének eléréséhez tartós rendelkezésre állásra van szükség. A hatékony villámvédelmi rendszer megakadályozza a villámcsapások okozta meghibásodást. Ezért ebben az esetben is gyakran alkalmaznak egy szigetelt külső villámvédelmi rendszert.

A görögországi szabadonálló fotovoltaikus rendszert szigetelt villámvédelmi rendszerrel szerelték fel felfogó rudakkal és szigetelt távtartókkal.

Pumpstation Geyen

Geyen, szivattyú állomás

Ajánlatos továbbá egy különálló villámvédelmi rendszert megtervezni és telepíteni a létesítmények és rendszerek egyes részeire, például a nyílt terepen lévő csővezetékekre.

A geyeni (Németország) szivattyúállomáson a HVIpower kábeleket használták a villámáram kivezetésére a potenciálisan robbanásveszélyes területektől. Ez az intézkedés lehetővé tette egy sokkal biztonságosabb rendszer kialakítását.

Rechenzentrum Darmstadt

Darmstadt, adatközpont

A rendelkezésre állás elsődleges fontosságú szempont a számítógépes adatközpontokban. A szigetelt külső villámvédelmi rendszer hatékony megoldás, mivel az az előnye, hogy a villámáramok nem kerülnek be a szerkezetbe. Ez jelentősen csökkenti a műszaki berendezések károsodásának kockázatát.

A HVI-vezetékekkel ellátott hálóban kötött villámvédelmi rendszert telepítették a németországi Darmstadtban található számítógépes központba.

Open Grid Europe Verdichterstation Werne

Werne, kompresszor állomás

Robbanásveszélyes légkörrel rendelkező ipari üzemekben fontos egy szikramentes villámvédelmi koncepció megtervezése. Ezt egy szigetelt külső villámvédelmi rendszerrel lehet elérni.

Az Open Grid Europe kompresszorállomásánál, a németországi Werne-ben megvalósítottuk egy ilyen külső villámvédelmi rendszert.

Contact

Van kérdése? Lépjen kapcsolatba velünk.

Műszaki Támogatás

Telefon: +36 1 371 1091

Fax: +36 1 371 1092

back to top