DEHN protects
A DEHN megvédi az energiaipart

Energiaipar

A villámcsapások, a tranziens túlfeszültségek és a hibahelyi ív kockázatot jelentenek az energiaszektor érzékeny rendszereire és alkatrészeire. A mai versenykörnyezetben a rendszerhibák súlyos veszélyt jelentenek.

Csökkentse a költségigényes működési zavarokat a szélturbinákban, fotovoltaikus rendszerekben, akkumulátoros tároló rendszerekben és LED-es készülékekben, valamint az energiaellátó hálózatok széles területén. A villámlás, a túlfeszültség és a hibahelyi ív elleni küzdelem átfogó védelmi koncepciójának köszönhetően, optimalizálhatja a rendszer rendelkezésre állását, és ezzel egyidejűleg megvédi a személyzetet és a környezetet.

Szélturbinák

Védelem közvetlen villámcsapás és átmeneti túlfeszültségek ellen

A villámok nagy valószínűséggel csapnak szélturbinákba, azok elhelyezkedése, magassága és kialakítása miatt.

Mivel a villámcsapások gyakran jelentős anyagi és gazdasági károkat okoznak, fontos a szélturbinák védelme. A fő cél az, hogy a villám ne károsítsa a rotorlapátokat, csapágyakat és a villamos rendszereket. Az állandó rendelkezésre állás a legfontosabb, mind a szárazföldi (onshore), mind pedig a tengeri (offshore) szélturbinák esetében.

Napelemes rendszerek

Biztosítsa napelemes rendszere rendelkezésre állását

A zivatarok által okozott túlfeszültség-károsodás az egyik leggyakoribb meghibásodási ok a PV rendszerekben

A túlfeszültség gyakran a rendszer olyan részeinek megsemmisítéséhez vezet, mint például a modulok, inverterek és felügyeleti rendszerek. A pénzügyi következmények súlyosak. A hibás inverter cseréje, a fotovoltaikus rendszer újra telepítése, a leállásokból származó bevételkiesés ... mindez azt jelenti, hogy a beruházás megtérülése sokkal több időt vesz igénybe.

Döntsön egy professzionális és átfogó villámvédelmi rendszer mellett, mely
a következőket tartalmazza:

  • Külső villámvédelem felfogókkal és levezető rendszerrel
  • Belső villámvédelem túlfeszültség-védelemmel, villámáram-levezetővel, potenciálkiegyenlítéssel.

Ezzel növeli a rendszer rendelkezésre állását és hosszú távon biztosítja a bevételeit.

Smart Grid

Megoldások Smart Grid hálózatok számára

A jövő villamosenergia-elosztó hálózatában az energiatermelés decentralizált lesz. Egyre több elosztóhálózat fogadja a zöld energiát a fotovoltaikus rendszerekből és a szélturbinákból, és ezt minden irányba szállítja. Ennek eredményeként többirányú energiaáramlás fogja jellemezni a hálózatot. A különböző intelligens technológiák széles körű használata egyre gyakoribbá válik.

Modern technológia = nagyobb kockázat

Ezért az üzemeltetőknek nagyobb figyelmet kell fordítaniuk rendszerük védelmére. Az intelligens távvezérlés, az adat- és kommunikációs technológia egyre több elektronikus alkatrészt igényel. Ez az elektronikus eszközök meghibásodása szempontjából egyre nagyobb kockázatot jelent a

  • villámcsapások, 
  • túlfeszültségek,
  • elektromágneses interferencia

következtében.

Akkumulátoros tároló rendszerek

Védje meg az akkumulátoros energiatároló rendszerét

Az akkumulátoros energiatároló rendszerek tárolják a fotovoltaikus rendszerek által termelt fölösleges energiát, és szükség esetén visszatáplálják a hálózatba. Ezzel csökkentik az elosztóhálózat feszültségingadozásait, valamint rásegítenek a hálózatra a fogyasztáscsúcsok idején. 

A túlfeszültségek, közvetlen villámcsapások veszélyeztetik az akkumulátoros tároló rendszert.

A villámcsapások veszélyeztetik az érzékeny elektronikát, amely a töltés-/kisütésvezérléshez szükséges. A fellépő túlfeszültségek gyakran többszörösével meghaladják az elektronikus alkatrészek lökőfeszültség-állóságát. A hálózati/kapcsolási eredetű feszültséglökések is károsíthatják az elektronikus alkatrészeket.

Tény, hogy egyetlen hibás alkatrész elegendő lehet az egész akkumulátoros tároló rendszer kieséséhez. Ekkor az operátornak más rendszereket kell bevonnia, például szivattyús víztározós rendszereket a szerződéses kötelezettségek teljesítésére. Ez pedig nagyon költséges eljárás.

Minimalizálja a költséges karbantartási és javítási munkákat. Biztosítsa a tárolórendszer rendelkezésre állását testreszabott villám- és túlfeszültség-védelmi koncepcióval.

LED világítás

Túlfeszültség védelmi megoldások LED-es utcai világításhoz

A hosszú élettartamú LED technológia kevesebb karbantartási munkát és alacsonyabb költségeket jelent

A közvilágítási lámpákat jelenleg sok önkormányzat és áramszolgáltató korszerűsíti. A hagyományos lámpatesteket elsősorban LED-ek váltják fel. Miért folyik ez az átállás most? Sok oka van: finanszírozási programok, energiahatékonyság, bizonyos világítási technológiák betiltása és természetesen a LED-es lámpatestek alacsonyabb karbantartásigénye.

A drága technológiákat jobban kell védeni

A LED-technológiának számos előnye van. Ennek ellenére kisebb a lökőfeszültség-állósága, mint a hagyományos lámpatestek elemeinek. Sőt, a LED-es lámpatesteknek drágább a cseréje. A gyakorlatban a meghibásodási okokat elemezve, túlfeszültségkárok esetén, egy időben több lámpatest is meghibásodik.

Contact

Van kérdése? Lépjen kapcsolatba velünk.

Műszaki Támogatás

Telefon: +36 1 371 1091

Fax: +36 1 371 1092

back to top