DEHN protects
A DEHN megvédi az energiaipart

Energiaipar

A villámcsapások, a tranziens túlfeszültségek és a hibahelyi ív kockázatot jelentenek az energiaszektor érzékeny rendszereire és alkatrészeire. A mai versenykörnyezetben a rendszerhibák súlyos veszélyt jelentenek.

Csökkentse a költségigényes működési zavarokat a szélturbinákban, fotovoltaikus rendszerekben, akkumulátoros tároló rendszerekben és LED-es készülékekben, valamint az energiaellátó hálózatok széles területén. A villámlás, a túlfeszültség és a hibahelyi ív elleni küzdelem átfogó védelmi koncepciójának köszönhetően, optimalizálhatja a rendszer rendelkezésre állását, és ezzel egyidejűleg megvédi a személyzetet és a környezetet.

Szélturbinák

Védelem közvetlen villámcsapás és átmeneti túlfeszültségek ellen

A villámok nagy valószínűséggel csapnak szélturbinákba, azok elhelyezkedése, magassága és kialakítása miatt.

Mivel a villámcsapások gyakran jelentős anyagi és gazdasági károkat okoznak, fontos a szélturbinák védelme. A fő cél az, hogy a villám ne károsítsa a rotorlapátokat, csapágyakat és a villamos rendszereket. Az állandó rendelkezésre állás a legfontosabb, mind a szárazföldi (onshore), mind pedig a tengeri (offshore) szélturbinák esetében.

Napelemes rendszerek

Biztosítsa napelemes rendszere rendelkezésre állását

A zivatarok által okozott túlfeszültségkárosodások az egyik leggyakoribb meghibásodási ok a PV rendszerekben

A túlfeszültség gyakran a rendszer olyan részeinek megsemmisítéséhez vezet, mint például a modulok, inverterek és felügyeleti rendszerek. A pénzügyi következmények súlyosak. A hibás inverter cseréje, a fotovoltaikus rendszer újra telepítése, a leállásokból származó bevételkiesés ... mindez azt jelenti, hogy a beruházás megtérülése sokkal több időt vesz igénybe. ,

Döntsön egy professzionális és átfogó villámvédelmi rendszer mellett mely a 
a következőket tartalmazza:

  • Külső villámvédelem felfogókkal és levezető rendszerrel
  • Belső villámvédelem túlfeszültség-védelemmel, villámáram levezetéssel, potenciálkiegyenlítéssel.

Ezzel növeli a rendszer készenlétét és hosszú távon biztosítja a bevételeit.

Smart Grid

Megoldások Smart Grid hálózatok számára

A jövő villamosenergia-elosztóhálózatában az energiatermelés decentralizált lesz. Egyre több elosztóhálózat vesz majd zöld energiát a fotovoltaikus rendszerekből és a szélturbinákból, és ezt minden irányba szállítja. Ennek eredményeként egy többirányú energiaáramlás fogja jellemezni a hálózatot. A különböző intelligens technológiák széles körű használata egyre gyakoribbá válik.

Modern technológia = nagyobb kockázat

Ezért az üzemeltetőknek nagyobb figyelmet kell fordítaniuk rendszerük védelmére. Az intelligens távvezérlés, az adat- és kommunikációs technológia egyre több elektronikus alkatrészt igényel. Ez nagyobb kockázatot jelent az elektronikus eszközök meghibásodása miatt a:

  • Villámcsapások 
  • Túlfeszültségek
  • Elektromágneses interferencia

hatására.

Akkumulátoros tároló rendszerek

Védje meg az akkumulátoros energiatároló rendszerét

Az akkumulátortároló rendszerek tárolják a fotovoltaikus rendszerek által termelt fölösleges energiát, és szükség esetén visszatáplálják a hálózatba. Ezzel csökkentik az elosztóhálózat feszültségingadozásait valamint rásegítenek a hálózatra csúcsfogyasztás idején. 

A túlfeszültségek, közvetlen villámcsapások veszélyeztetik az akkumulátoros tároló rendszerét.

A villámcsapások veszélyeztetik az érzékeny elektronikát, amely a töltés-/kisütésvezérléshez szükséges. A fellépő túlfeszültségek gyakran többszörösével meghaladják az elektronikus alkatrészek elektromos szilárdságát. A hálózati feszültségcsúcsok az elektronikus alkatrészeket is károsíthatják.

Valójában egy hibás alkatrész elegendő lehet az egész akkumulátor tároló rendszer hibás működéséhez. Ezután az üzemeltetőnek más rendszereket kell bevonnia, például vízszivattyús tároló rendszereket a szerződéses kötelezettségek teljesítésére. Ez pedig egy nagyon költséges folyamat.

Minimalizálja a költséges karbantartási és javítási munkákat. Biztosítsa a tárolórendszer rendelkezésre állását egy testreszabott villám- és túlfeszültség-védelmi koncepcióval.

LED világítás

Túlfeszültség védelmi megoldások LED-es utcai világításhoz

A tartós LED technológia kevesebb karbantartási munkát és alacsonyabb költségeket jelent

Az utcai lámpákat jelenleg sok közösség és városi közmű korszerűsíti. A hagyományos lámpatesteket elsősorban LED-ek váltják fel. Miért folyik ez a konverzió most? Sok oka van: finanszírozási programok, energiahatékonyság, bizonyos világítási technológiák betiltása és természetesen a LED-es lámpatestek alacsonyabb karbantartása.

Nagyobb védelem a drága technológiák számára

A LED-technológiának számos előnye van. Ennek ellenére alacsonyabb a túlfeszültség-ellenállás, mint a hagyományos lámpatesteknél. Sőt, a LED-es lámpatesteknek drágább a cseréje. A gyakorlatban a meghibásodási okokat elemezve, túlfeszültségek esetén, egy időben több utcai LED-es fény is meghibásodik.

Contact

Van kérdése? Lépjen kapcsolatba velünk.

Műszaki Támogatás

Telefon: +36 1 371 1091

Fax: +36 1 371 1092

back to top