DEHN protects E-Mobility
DEHN megvédi a közlekedési infrastruktúrát

Közlekedés

A vasúti- valamint az e-mobilitási rendszerekben használt villamos és elektronikai készülékek egyre érzékenyebbek lesznek. Az eszközök között egyre több a kapcsolódási pont, illetve a megbízható működés egyre nagyobb elvárás, ezért szükség van egy átfogó védelmi koncepcióra.

 

Vasúti infrastruktúra

Kerülje el az állásidőket és a zavarokat a vasúti infrastruktúrában

A vasúti technológia zökkenőmentes működése a különböző rendkívül érzékeny, elektromos és elektronikus rendszerek megfelelő működésétől függ.

E rendszerek megbízható működését azonban a villámcsapás és elektromágneses interferencia fenyegeti. A meghibásodások és az időigényes hibaelhárítás fő oka a sérült és tönkretett vezetékek, a biztosítóberendezések és elemei vagy a számítógépes rendszerek. Ezek viszont vonatok késését és magas helyreállítási költségeket eredményeznek.


Csökkentse a költséges zavarokat és minimalizálja a rendszerleállást ... átfogó villám- és túlfeszültség-védelmi koncepcióval, amely az Ön speciális igényeihez igazodik.

A zavarok és károk okai

Ezek a villamos vasúti rendszerek zavarainak és károsodásának leggyakoribb okai:

 • Közvetlen villámcsapások
  Villámcsapás a felsővezetékekbe, a vasúti sínekbe vagy oszlopokba általában zavarokhoz vagy rendszerhibához vezetnek.
 • Közvetett villámcsapások
  Villámcsapás egy közeli épületbe vagy talajba. A túlfeszültség ezután kábelen keresztül galvanikusan vagy indukált módon jut el és károsítja a nem védett elektronikus alkatrészeket.
 • Elektromágneses zavaró mezők
  Túlfeszültség keletkezhet akkor is, ha különböző rendszerek közel vannak egymáshoz mint pl. megvilágított táblák autópályák felett, nagyfeszültségű távvezetékek, vasúti felső vezetékek és ezek egymást kölcsönösen zavarják.
 • A vasúti rendszereken belüli események
  Kapcsolási műveletek, olvadóbiztosítók kioldása további kockázati tényezőket jelentenek mert túlfeszültséget és kárt okozhatnak.

E-mobilitás

Védje meg az elektromos autókat és a töltőinfrastruktúrájukat a villám- illetve túlfeszültségek által okozott károktól az MSZ HD 60364-4-443, és az MSZ HD 60364-7-722 szabványok alapján

Az elektromos autók - tiszták, gyorsak és csendesek - egyre jobban elterjedtek környezetünkben.

A gyorsan növekvő e-mobilitási piac nagy érdeklődést vált ki az ipar, a közműszolgáltatók, a közösségek és a polgárok körében. Ahhoz, hogy a beruházás a lehető leghamarabb nyereséges lehessen, elengedhetetlen a leállások megelőzése. Ezért az átfogó villám- és túlfeszültség-védelmi koncepciót már a tervezési szakaszban alkalmazni kell.

Két fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni

A védelemmel kapcsolatosan két fő kérdést kell figyelembe venni:
Létesítmények és az emberi élet védelme.

Contact

Van kérdése? Lépjen kapcsolatba velünk.

Műszaki Támogatás

Telefon: +36 1 371 1091

Fax: +36 1 371 1092

back to top