Software DEHNsupport Toolbox
Szoftver DEHNsupport Toolbox

Villámvédelmi rendszerek szoftveres tervezése

Egy komplex külső villámvédelmi és túlfeszültség-védelmi rendszer professzionális tervezése és kivitelezése elég komplikált lehet, mivel nem mindennapi feladatról van szó. 

Tegye könnyebbé a tervezést a DEHNsupport Toolbox segítségével

A DEHNsupport elektronikus döntéstámogatási szoftver tervezőknek, kivitelezőknek, villanyszerelőknek és villámvédelmi felülvizsgálóknak szóló programokat tartalmaz, ami a kockázatelemzéstől a felfogórúd hosszának és az "s" biztonsági távolság számításán keresztül a földelő hosszának számításáig terjed. Az MSZ EN 62305-x szabványsorozat követelményei képezik a program alapját. A nemzetközi követelményeken kívül bizonyos országokban léteznek nemzeti kiegészítések is, melyek a szoftverbe integrálásra kerültek. A szoftver továbbfejlesztése folyamatos.

4 szoftvermodul segít megbecsülni az építmények villámvédelmi kockázatát

A kockázatelemzés mellett nemcsak az "s" biztonsági távolságok kiszámítása végezhető el, hanem a felfogórudak hosszának- valamint a földelőméretek számítása is. A végeredmény egy részletes terv, mely tartalmazza a projekthez szükséges összes védelmi eszközt.

Melyik szoftvermodult használjam?

DEHN Risk Tool (Kockázatkezelés az IEC 62305-2 1. és 2. kiadása alapján):

Az MSZ EN 62305-2 szabvány szerint Kockázatelemzés: Építmények esetében a veszélyeztetési lehetőségek elemzése lehetővé teszi az építmény meglévő tulajdonságaihoz illesztett, valamint a használat jellegétől függő védelmi intézkedések gazdaságilag ésszerű kiválasztását.

DEHN Distance Tool („s” biztonsági távolság számítása):

Veszélyes megközelítési távolság számítása az MSZ EN 62305-3 szerint (a csomóponti potenciálok módszere szerint) 3D-s épületmodellezés: A veszélyes megközelítési távolság automatikus számítása a felhasználónak időt takarít meg és lényegesen leegyszerűsíti a munkát.

DEHN Air-Termination Tool (Felfogórudak hosszának számítása):

Az MSZ EN 62305-3 szabvány szerint Tetőfelépítmények védelme: A szoftvermodul segítségével felfogórudak hosszát lehet kiszámítani az LPS villámvédelmi rendszer függvényében.

DEHN Earthing Tool (Minimális földelőméretek számítása):

Földelőhossz meghatározása: A földelő típusa és a talaj fajlagos ellenállása fontos tényezők a szükséges földelőhossz meghatározásában.

Contact

Van kérdése? Lépjen kapcsolatba velünk.

Műszaki Támogatás

Telefon: +36 1 371 1091

Fax: +36 1 371 1092

back to top