ACI-technológia:

A megbízható és hosszú élettartamú túlfeszültség-védelemért.

Elektronikus eszközök nélkül mindennapjaink ma már elképzelhetetlenek. Mindenekelőtt az iparban elengedhetetlen a megbízható energiaellátás. Túlfeszültség fellépésekor nem csak az eszközök szenvednek az igénybevételtől: a teljes energiaellátó rendszer is meghibásodhat. Ez nagy gazdasági kárhoz vezet az üzemi leállás, adatvesztés és termeléskiesés következtében.

Az elektronikai eszközök növekvő elterjedése hozzájárul ehhez a kockázathoz, hiszen egyre bonyolultabb lesz ezen eszközök energiallátó hálózata. Továbbá az elektronikus eszközök egyre kompaktabb kivitelűek lesznek, ami még érzékenyebbé teszi őket a hálozaton bekövetkező ingadozásokkal szemben. 

Villámáram-levezető illetve túlfeszültség-korlátozó eszközök nyújtanak megoldást az ilyen meghibásodások ellen. Ezek azonban általában külső előtét-biztosítót igényelnek, így a korlátozott hely a kapcsolószekrényben még szűkösebb lesz. A szabvány szerinti, maximálisan 0,5 m-es bekötövezeték-hossz a külső előtét-biztosítóval már csak nehezen tartható be.

A DEHN által újonnan kifejlesztett ACI-technológia innovatív megoldást kínál Önnek mindezen problémákra. ACI (Advanced Circuit Interruption) védőmoduljainknál kapcsoló-szikraköz kombináció van a eszközbe integrálva. Ezáltal a külső előtét-biztosító feleslegessé válik. Az Ön számára ez a következőket jelenti: több hely a kapcsolószekrényben, több rugalmasság a szerelésnél és megbízható rendszervédelmet.

Az ACI termékcsaládról

Az ACI egyenlő a legmagasabb szintű biztonsággal!

Új ACI-technológiánk feleslegessé teszi külső előtét-biztosító alkalmazását. Ezt a védőmodulok belsejében elhelyezett kapcsoló-szikraköz kombináció teszi lehetővé. A kombináció egyesíti a szükséges túlfeszültség-védelmet az előtét-biztosítóval. Az áram megszakad, amint az ív az oltókamrába jut. A lökőáram-impulzus a legkeskenyebb helyen folyik át, ami mindig megfelelően  méretezett. 

Mivel ez a folyamat sokkal gyorsabb, mint a szokásos olvadóbiztosítóknál, a csatlakozóvezetékek is jelentősen kisebb terhelést kapnak rövidzárlat esetén. Ezért a felhasznált vezeték-keresztmetszet készüléktípustól függően 16, ill. 6 mm2 Cu-ra csökkenthető. 

 

Az összes előny áttekintése

DEHN Icon dimensionierungssicher

Tervezési biztonság

Külső előtét-biztosítóra nincs szükség. Így nem léphet fel méretezési hiba.

Icon Normgerecht

Szabványos

Az integrált kapcsoló-szikraközökkel megtakaríthat egy vezetéket. Így a 0,5 m-es maximális hossz könnyebben betartható.

DEHN Icon platzsparend

Helytakarékos

A külső előtét-biztosító elmaradásával több helyet és szabad teret nyer a kapcsolószekrényben.

DEHN Icon komfortabel

Kényelmes

A kapcsolós­zekrényben a több helynek és kevesebb vezetéknek köszönhetően biztonságosabb és kényelmesebb szerelést tud végezni. 

DEHN Icon langlebig

Hosszú élettartamú

Az ACI-modulok szivárgóár­ammentesek és íly módon hosszútávú védelmet nyújtanak rendszerei számára.

DEHN Icon zuverlässig

Megbízható

Az ACI-modulok különösen hosszú élettartamúak ezáltal csökkentve a rends­zerleállási időket - íly módon biztosítva a maximális rendelkezésre állást. 

Lazíts. Ez a DEHN ACI-technológia.

Felejtse el az előtét-biztosító időigényes méretezését! ACI-technológiájú 1-es és 2-es típusú védőkészülékeink integrált kapcsoló-szikraköz kombinációval rendelkeznek. Ez csökkenti a hibalehetőségeket, rugalmas szerelést tesz lehetővé és új szintre emeli a rendszer rendelkezésre állását. Ennek neve DEHN „Gondtalan működés“.

 

Letöltések

Itt talál további információkat az ACI-technológiához.

White Paper ACI technology An innovative device concept for SPDs .pdf 2.2 MB

Szeretne többet megtudni az ACI technológiánkról?

Szívesen válaszolunk az ACI-technológiával kapcsolatos kérdéseire. Hívjon minket a +36 1 371 1091 es telefonszámon, vagy küldjön nekünk egy e-mailt. Várjuk, hogy jelentkezzen!

[email protected]  +36 1 371 1091