DEHN protects the windenergy
DEHN megvédi a szélturbinákat

Védelem közvetlen villámcsapás és túlfeszültségek ellen

A kitettségük, magasságuk és komplexitásuk miatt nagy a valószínűsége annak, hogy a szélturbinákat villámcsapás éri. 

Mivel a villámcsapások gyakran jelentős anyagi és gazdasági károkat okoznak, fontos a turbinák védelme. A fő cél az, hogy a rotorlapátokat, csapágyakat és az elektromos rendszereket ne érje villámcsapásból eredő kár. Mind a szárazföldi, mind pedig a tengeri szélturbinák esetében az állandó rendelkezésre állás a legfontosabb.

Rotorlapátok védelme | Villámáram észlelése

A rotorlapátok a turbinák legkritikusabb részei. Átfogó védelmet igényelnek a külső behatások, például a villámáramok és a túlfeszültségek ellen. Ez alapos védelmi koncepcióval,  DEHN termékek felhasználásával és folyamatos monitorozással érhető el.

A gondola külső villámvédelme

A közvetlen villámcsapások biztonságos felfogása és levezetése döntő jelentőségű a szélturbina rendelkezésre állása szempontjából. A rozsdamentes acél felfogók és összekötő elemek megfelelnek a korrózióállóságra vonatkozó fokozott követelményeknek.

Jó tudni: A DEHN alkatrészek az MSZ EN 62561 szabványsorozat követelményeinek megfelelően vannak tesztelve.

A gondola túlfeszültség-védelme

A gondola átfogó védelmi koncepciója figyelembe veszi mind az energiaellátást, mind az információs technológiai rendszereket.

A villámáram és a túlfeszültség veszélyezteti a gondolába beépített érzékeny technológiát. Megelőző intézkedéseket kell hozni a károk és a kiesések elkerülése érdekében. A koordinált túlfeszültség-védelem kialakítása maximalizálja turbina a rendelkezésre állását.

Túlfeszültség-védelem a torony alján

A torony aljába elhelyezett védelmi készülékek kiválasztása nagymértékben a védelmi készülékek élettartam végi követelményeitől függ. 

Annak függvényében, hogy mi a legfontosabb az üzemeltető számára, a folyamatos rendelkezésreállás vagy a túlterhelés utáni biztonságos állapot, lehet kiválasztani az igényeknek leginkább megfelelő SPD (túlfeszültség-védelmi készülék) technológiát. 

Folyamatos rendszer rendelkezésre állás DEHNguard-al

Ha a rendszer folyamatos rendelkezésre állása az elsődleges prioritás, akkor a védőkészüléknek a túláram esetén történő automatikus leválasztása felel meg erre a célra. A DEHNguard család eszközei alkalmasak erre a feladatra, melyek opcionálisan beépített előtét biztosítókkal és távjelző érintkezőkkel is kaphatók. A védőmodulok szükség esetén egyszerűen cserélhetők.

A berendezés biztonságos állapota DEHN V SCP-el

Azt szeretné, hogy a berendezés túlterhelés esetén is biztonságos állapotba kerüljön? A DEHN V SCP a tökéletes választás. Ebben az esetben a védőkészülék definiált rövidzárba megy át, amely azt eredményezi, hogy a védett rendszert a túláramvédelem lekapcsolja. 

Földelés, potenciálkiegyenlítés

A DEHN termékek magas minősége lehetővé teszi a létesítmény mechanikai szilárdságának és korrózióállóságának megőrzését. Ez hosszú távon biztosítja a teljes villamos és villámvédelmi rendszer megbízható működését.

A rövidzárlati áramra bevizsgált csatlakozóelemek biztosítják a földelő rendszernek az alapok fém alkatrészeivel és a fő földelő sínnel történő biztonságos csatlakoztatását.

DEHN villamos munkavédelmi portfóliója

 

Védje meg a berendezését - A műszakilag igen fejlett DEHNshort védelmi rendszerrel a hibahelyi ívek kontroll alatt tarthatók, és a berendezések kiesése minimális szinten tartható. 

 

Védje meg munkatársait - Feszültség alatti munkavégzés során a DEHNcare egyéni védőeszközök alkalmazásával és a megfelelő munkaeszközökkel biztonságban tudhatja munkatársait.

Biztonságos szervíz és karbantartás

A villamos berendezésen való munka rendkívül alapos és igényes. Munkavállalóknak mindig nagyon koncentráltnak és nagyon óvatosnak kell lenniük.

Az egyéni védőeszközök (EVE) a lehető legnagyobb mértékben segítenek megelőzni az életveszélyes sérüléseket. A teljes felszerelés kabátot, nadrágot, kesztyűt, munkavédelmi cipőt és sisakot tartalmaz, beleértve az arcvédő maszkot is. Minden anyagnak láng- és hőállónak, szigetelőnek kell lennie, és teljes mértékben el kell fednie a bőrt.

Biztosítson munkatársainak olyan munkavédelmi felszerelést, amelyek a lehető legjobb védelmet nyújtják a hibahelyi villamos ív ellen.

GYIK - Szélerőművek

Gyakran ismételt kérdések a szélerőművek villám- és túlfeszültség-védelmével kapcsolatosan.

Contact

Van kérdése? Lépjen kapcsolatba velünk.

Műszaki Támogatás

Telefon: +36 1 371 1091

Fax: +36 1 371 1092

back to top