DEHN protects E-Mobility
DEHN megvédi az e-mobilitást

Biztosítsuk a mobilitást

Védje meg a töltőinfrastruktúrát és az elektromos autókat a villámcsapások és túlfeszültségek által okozott károktól az MSZ HD 60364-7-722 szabvány alapján.
 
 

Az elektromos autók - tiszták, gyorsak és halkak – egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek

A gyorsan növekvő e-mobilitási piac nagy érdeklődést vált ki az ipari résztvevők-, a szolgáltatók-, a közösségek- és a végfelhasználóknál. Az üzemeltetők a lehető leghamarabb profitra törekszenek, ezért alapvető fontosságú a leállások megelőzése. Ehhez átfogó villám- és túlfeszültség-védelmi koncepciót kell beépíteni a tervezési szakaszba.


Biztonság – a versenyképességet növeli

A villámcsapások hatásai és a túlfeszültségek veszélyeztetik a töltőrendszerek érzékeny elektronikáinak működőképességét. De nemcsak a töltőoszlop van veszélyben, hanem az ügyfél járműve is. Megfelelő intézkedések nélkül a leállás vagy a károsodás drága mulatság lehet. A javítási költségek mellett, kockázatot jelent az ügyfelek bizalmának elvesztése is. A megbízhatóság a legfontosabb prioritás ezen a technológiailag még fiatal piacon.

Állásidő – Ne hagyja, hogy ilyen messzire jusson

Védje meg beruházását

Védje meg az elektromos töltőállomásokat és az elektromos autókat a költséges károktól:

  • Az elektromos autó töltésvezérlőjén és az akkumulátorokon 
  • A töltőoszlop vezérlőjén, számlálóján és kommunikációs elektronikai berendezésén.

Töltőinfrastrukturák védelme

Töltőinfrastrukturák védelme

Villám- és túlfeszültségvédelem elektromosautó töltőállomásokhoz

Az elektromosautó töltőállomásokat olyan helyekre telepítik, ahol a gépkocsik hosszabb ideig parkolnak: munkahelyen, otthon, P+R telepeken, többemeletes parkolóházakban, földalatti parkolókban, buszállomásokon (elektromos buszok) stb. 

Ezért mind több és több töltőállomás létesül (mind AC mind DC) privát, félig-privát, és nyilvános területeken - ezekkel együtt egy átfogó védelmi koncepció iránti igény is növekszik. Az elektromos autók, valamint a töltőinfrastruktúra túl drágák ahhoz, hogy bevállaljuk a villámcsapás valamint a túlfeszültségek által okozott károkat.

Zivatarok – Kockázat az elektronikai áramkörök számára

Zivatarok idején, az érzékeny elektronikai áramkörök-, kontrollerek-, számlálók- és kommunikációs rendszerek különösen ki vannak téve a kockázatoknak. Egy villámcsapás könnyen tönkre teheti a mikrohullámon összekapcsolt töltőállomásokat.

Túlfeszültség kár - Mi okozza?

Egy közeli villámcsapás gyakran megkárosítja az infrastruktúrát. Ezért nagy valószínűséggel a gépjármű meghibásodhat töltés közben. Az elektromos autók tipikus villamos szilárdsága kb. 2,500V - egy villámcsapás azonban akár 20x nagyobb feszültséget produkálhat.

Védd meg a beruházást – Előzd meg a kárt

A telepítési hely illetve a kockázat függvényében egy egyedi villám- illetve túlfeszültségvédelmi koncepció szükséges.

További információ

Termékjavaslatok - Új szabványok

Biztonságos munkavégzés az elektromos autókon

Karbantartás és hibajavítás az elektromos töltőállomásokon és az elektromos autókon.

A "biztonságos munka az elektromos mobilitás területén" tematika teljesen új kihívásokat támaszt az üzemeltetők és a parkolók számára. A munkatársakat védeni kell. 

Villamos ív kockázat

Az elektromos járművek karbantartása és javítása új terület sok garázs-parkoló számára. Az elektromos autók töltött akkumulátora sokkal nagyobb kockázatot jelent egy hagyományos 12V-os indító akkumulátornál.  

A villamos ív- valamint a rövidzárlat kockázata, átfogó védelmi intézkedéseket igényel.

Védőfelszerelés az alkalmazottak számára

A munkahelyi egészség és biztonság biztosítása érdekében, a járműgyártóknak és a parkolóknak/garázsoknak személyi védőfelszerelést kell biztosítaniuk alkalmazottaik számára.

Contact

Van kérdése? Lépjen kapcsolatba velünk.

Műszaki Támogatás

Telefon: +36 1 371 1091

Fax: +36 1 371 1092

back to top